Back

Když se budete stále dívat na silnici, zmeškáte celé představení!

Pekingská společnost Futurus vyvinula technologii projekce světelného pole, která slibuje posun HUD (Head-up Display) o úroveň výš a poskytuje motoristům zcela nový zážitek z řízení. Její vize byla tento měsíc představena v Las Vegas na veletrhu CES 2020, nejextravagantnější celosvětové přehlídce techniky a inovací.

Klíčovou roli zde samozřejmě bude hrát rozšířená realita (AR), technologie, která vrství počítačem generované obrázky a grafiku na skutečný obraz reálného světa. Futurus počítá s tím, že kombinací AR s HUD může čelní sklo zvýrazňovat nebezpečná místa, osvětlovat rozdělení silnice do jízdních pruhů a malovat směr jízdy přímo do obrazu vozovky, který vidí řidič. Dokáže dokonce zobrazit malé virtuální pomocníky, které vás budou v hlasovém asistenčním systému vozidla znázorňovat.

Nezapomnělo se ani na pasažéry. Futurus se domnívá, že čelní sklo by mělo pro cestující v automobilu fungovat jako obří filmové plátno, které však nebude viditelné pro řidiče. Společnost Futurus slibuje, že na veletrhu CES 2020 odhalí identitu výrobce automobilů, se kterým spolupracuje, aby zahájil sériovou výrobu tohoto nového produktu.