Back

AGC vyrábí očkovací látku proti COVID-19

AGC bojuje proti koronaviru na dvou frontách. Kromě organizování osobních ochranných opatření a postupů na pracovištích ve 30 zemích, společnost rovněž pomáhá při potlačování pandemie pomocí řady vysoce kvalitních produktů a služeb.

Naše dceřiná společnost AGC Biologics, organizace pro smluvní vývoj a výrobu, poskytuje farmaceutickým společnostem celou řadu služeb s přidanou hodnotou, od vývoje technologií po upscaling, klinické hodnocení a výrobu komerčních léčiv. Mezi poslední priority patří partnerství s AdaptVac se sídlem v Dánsku za účelem výroby kandidátské vakcíny na COVID-19, výroby léčivého přípravku pro společnost CytoDyn v USA, který je v současné době předmětem klinického hodnocení, a výroba DNA vakcíny proti COVID-19 pro japonskou firmu Takara Bio.

Pokud jde o výrobky AGC, lze uvést řadu tuhých transparentních polykarbonátových panelů určených pro kanceláře, obchody a kavárny, které jsou v rozsáhlé míře využívány jako účinné ochranné přepážky chránící před nákazou vzdušnou cestou. Společnost AGC také zvýšila výrobu svého spreje Zia + Safe, dezinfekčního prostředku pro domácnost působícího proti vysoce nakažlivým virům, které nelze zničit pomocí dezinfekčních prostředků na bázi alkoholu.