Back

E-paliva mají zásadní význam pro oblast udržitelné mobility

Thumbnail

Během vůbec první série odborných diskusí s názvem „Energy 4 Mobility“, která se konala 14. října v Německu (Nürburgring), byla nastolena nejrůznější témata. Akce pořádaná zakladateli Automechaniky, předního světového veletrhu automobilového průmyslu, nemohla najít příhodnější startovací platformu. Skupina odborníků dostala možnost diskutovat o nejnovějším vývoji v oblasti obnovitelných paliv, známých také jako „e-paliva“, která hrají významnou roli v budoucnosti ekologicky udržitelné mobility.

V očích ředitele pro strategii udržitelné mobility společnosti Bosch Björna Noacka spočívá hlavní výhoda těchto e-paliv v jejich adaptabilitě, mohou být totiž použita v nových i starších vozech. To přirozeně přispívá ke snížení emisí oxidu uhličitého, což je nejdůležitější prvek všech debat o klimatických změnách. Další výhodou e-paliv je podle Bastiana Lehrheuera, výkonného ředitele „Vědeckého střediska pro paliva“ jejich atraktivní cena bez ohledu na to, zda jejich výroba probíhá na vnitrostátní nebo mezinárodní úrovni.

Navzdory přetrvávající potřebě konkrétních řešení, která by pomohla dosáhnout cílů, jež byly pro oblast klimatu stanoveny na evropské úrovni, vypadá budoucnost udržitelné mobility slibně. Pokud byste měli zájem rozšířit si své znalosti v této oblasti, příští „Energy 4 Mobility“ by se měla konat v březnu 2021 v Bruselu.