Back

En ny generation LiDAR-system til ADAS og førerløs kørsel

AGC Automotive Europe har slået sig sammen med XenomatiX, en førende leverandør af solid-state LiDAR (Light Detection And Ranging) teknologi, for at bygge den næste generation af indbyggede LiDAR-sensorer til ADAS førerløs kørsel. Det nye system er monteret på forruden og opfylder bilfabrikanternes krav til varige og pålidelige løsninger til masseproduktion af højt automatiserede biler.

 

Systemet indeholder AGC’s Wideye™ forrude uden infrarød absorption med et fuldkommen klart udsyn. Den er kombineret med XenomatiX’ solid-state XenoLidar med sin multi-beam-teknologi, der giver høj ydeevne og lavt strømforbrug. Projektet er nu i sin afsluttende fase med fælles forskning og udvikling og vil snart blive sat i produktion.

 

Jean-Marc Meunier, CEO hos AGC Automotive Europe, beskriver fordelene ved denne udvikling: “Wideye™ er den første forrude, der er gennemsigtig for infrarød LiDAR-lys. Den giver os mulighed for at håndtere mange af bilfabrikanternes problemer i forbindelse med integrering af LiDAR-systemet, såsom effektiv rengøring, beskyttelse og kabling af sensoren. Dette gennembrud vil gøre dem i stand til at tilføje LiDAR-systemet til biler på en ren og pålidelig måde”.

Se denne video, så du selv kan opleve det!