Back

Glasantenner: en vigtig brik i den mobile revolution!

Teknologien bag glasantenner startede i 1970’ernes USA, ført an af producenterne af metalantenner. AGC forudså allerede dengang vigtigheden af telematik i bilindustrien og besluttede derfor at udvikle sine egne glasantenner. Der blev oprettet et særligt ”glasantenneteam” bestående af amatørradioentusiaster fra AGCs fabrikker, som blev starten på eventyret.

 

De første glasantenner indeholdt kobbertråde i ruden, men de opfangede for meget støj fra de elektriske komponenter i bilen. Derefter opfandt AGC en metode til at printe og kalcinere antennekabler ved hjælp af ledende sølvpasta – som stadigvæk bruges i glasantenner i dag.

 

Med årene fortsatte udviklingen og førte konstante forbedringer. Fra forskellige radiofrekvenser til tv-modtagelse, bilnavigation og nøglefri systemer. I 2007 udviklede AGC sin egen glasantenne til digitale fjernsyn.

 

Vi er på vej ind i en ny revolution, styret af behovet for netværksforbindelse mellem køretøjer og infrastrukturer. Og glas er en nøglekomponent inden for dette nye område – som kombinerer antenner, kameraer, sensorer og andre apparater, samtidig med at de oprindelige funktioner med gennemsigtighed og sikkerhed opretholdes. Ligesom med udviklingen af glasantenner for 40 år siden var dette starten på AGCs udvikling af nye glasprodukter til netværkstilsluttede og førerløse køretøjer. De nylige investeringer i lyddøde rum er et eksempel på, hvordan AGC forbereder sig på at tilbyde fremtidige løsninger til både OEM- og ARG-markederne. Hold dig opdateret og læs mere om AGC og 5G-antenner i næste nyhedsbrev.