Back

Fantastisk ny solskærm, der reducerer solskinnet, men ikke udsynet

Ifølge Bosch, en tysk verdensførende virksomhed inden for bilprodukter, er solskin den vigtigste årsag til vejrrelaterede trafikulykker. Problemet med den nuværende solskærm, vi alle bruger – klappen, der går ned bag forruden – er, at den ikke kun blokerer for solstrålerne, men også for udsynet. Derfor besluttede Bosch, at det var tid til at redesigne solskærmen.

Deres nye virtuelle solskærm erstatter den traditionelle solklap med en gennemsigtig LCD-skærm. Den kombineres med et kamera rettet mod chaufføren, ansigtsregistrering med kunstig intelligens samt øjensporingssoftware til at bestemme, hvor chaufførens øjne er, og hvor meget sol der skal blokeres for. Solskærmen blokerer kun sollyset på de dele af LCD-skærmen, der fører direkte til førerens øjne. Når chaufføren flytter sig, flytter det blokerende område sig også. Kort sagt laver systemet en skyggeplet hen over øjnene, mens førerens udsyn over vejen bevares.

Den virtuelle solskærm har allerede vundet prisen for "Bedste nyskabelse" ved CES 2020, og virksomheden tror på, at den kan integreres i de nuværende køretøjsdesigns med minimale ændringer. Systemet er designet af tre drivlineingeniører fra Bosch, der arbejdede i deres fritid med finansiering og opbakning fra virksomheden.