Back

Slut med påkørsel af dyr

Dyr på vejene er en væsentlig årsag til ulykker med køretøjer, især i Asien og Nordamerika. Selv i Europa fører tragiske sammenstød med hjorte, vildsvin og andre dyr til tusindvis af beskadigede køretøjer og talrige dødsfald blandt bilister hvert år.

Nu mener StradVision, en sydkoreansk virksomhed med ekspertise inden for visuel behandling og deep learning, at deres software til registrering af dyr kan stoppe påkørslerne.

Den nye teknologi fungerer ved øjeblikkeligt at tage kontrollen over køretøjet, hvis der registreres et dyr på vejen. Teknologien aktiverer derefter automatisk bremserne eller styrer rundt om dyret. StradVision hævder, at deres fordel i forhold til konkurrenterne er, at de bedre kan skelne dyr fra andre objekter, især under vanskelige forhold som regn, sne, tåge og mørke og i byområder. De hævder også, at nøjagtigheden bibeholdes, selv når dyrene er delvist skjult bag træer eller buske i vejkanten, hvor andre systemer sandsynligvis ville blive forstyrret.

Virksomheden planlægger nu at inkludere registrering af dyr som en standardfunktion i SVNet-softwaren til ADAS-udstyr og selvkørende køretøjer. De har allerede ADAS-køretøjer på vejene i Kina. Næste skridt er masseproduktion i Asien og Europa i samarbejde med førende originale udstyrsproducenter.