Back

Har du brug for beskyttelse? Ring til en selvkørende bil!

Tilhængere af selvkørende køretøjer har længe fortalt os, at de er den næste nyhed inden for mobilitet. Nu har en ødelæggende global pandemi givet dem en chance for at bevise det. Resultatet er ret uventet: På grund af den vedvarende infektionsrisiko har frontlinjearbejderne i Kina vendt sig mod selvkørende biler for at beskytte sig.

Neolix, en kinesisk opstartsvirksomhed inden for selvkørende levering, har brugt vognparker af selvkørende varevogne til at levere medicin og mad til de områder af landet, der er hårdest ramt af COVID-19, herunder epicentret i Wuhan. Køretøjerne er også blevet brugt til at desinficere byens gader. Aktionen har vist sig at være en stor succes: Efterspørgslen steg, og virksomheden modtog ordrer på flere end 200 varevogne i løbet af de første to måneder.

Begivenheden gik ikke ubemærket hen i den kinesiske regering. Efter at have set, hvordan selvkørende teknologier kan hjælpe i en sundhedskrise, tilbød regeringen at støtte køberne med 60 % rabat på købsprisen. Neolix har nu øget det forventede salg til 1000 varevogne i løbet af året.

Skeptikere inden for selvkørende kørsel vil pege på de tomme gader, der er fuldstændig ryddet for trafik i isolationsperioden. Vi bliver nødt til at vente et par måneder mere for at se, hvordan disse varevogne håndterer bytrafikkens kaos.