Back

Covid-19: Indvirkning på leverandører af originalt udstyr og forventede fordele for reservedelsmarkedet

Thumbnail

Bilfabrikkerne genåbnes, men virkningerne af coronaviruspandemien er langt fra forbi. Forsyningskæderne vil mærke følgerne af social afstand på deres produktionslinjer. Med færre mennesker, der udfører det samme arbejde som før, vil den samme produktion simpelthen tage længere tid. Det lægger et pres på fortjenesten.

Producenter, der har reduceret aktivitet, vil straks påvirke deres leverandører, især dem, der producerer originale reservedele, da "just-in-time-levering" fortsætter.

 

Eftersalg i fremmarch?

 

Forbrugerne er mere tøvende og udsætter køb af nye biler, hvilket vil øge efterspørgslen efter bilservice. Desuden vil forbehold over for sikkerheden ved offentlig transport i Covid-19-tiden få bilejerne til at køre på arbejde, og det betyder også flere stenslag og større efterspørgsel efter bilreparationer.  Dette er en fremragende nyhed for servicesektoren, som skal lægges oven i den omstændighed, at de uafhængige montører under nedlukningen aktivt blev opsøgt af bilister, der ikke kunne få hjælp på grund af massenedlukning af franchise-forhandlerne.