Back

General Motors har udgivet en vejledning om ADAS (Advanced Driver Assistance Systems, avancerede førerassistentsystemer).

Gode nyheder for bilglasvirksomheder, bilforsikringsselskaber og forbrugere: General Motors har for nylig udgivet et dokument med en liste over tilgængelige systemer og komponenter på avancerede førerassistenssystemer (ADAS), som også angiver, hvornår disse på et tidspunkt skal kalibreres ved service, (gen)installation eller reparation.

 

GM råder branchens medlemmer til at læse det "relevante dokument med serviceoplysninger for specifikke kalibreringsinstruktioner samt eventuelle yderligere programmeringshandlinger, der er nødvendige, hvis komponenten er blevet udskiftet". Vejledningen angiver det officielle navn, forkortelsen og RPO-koden (regular production option) for hver ADAS-funktion. Den forklarer også, hvornår der kræves kalibrering, samt årsagen til kalibreringsproblemer for visse dele.

 

For at kalibrere frontkameraet korrekt anbefaler GM at køre på en tosporet motorvej med vognbanemarkeringer på begge sider af vognbanen med en hastighed på mellem 35 og 56 miles i timen.

Kalibreringen kan være vanskeligere eller endda umulig under visse forhold betingelser som f.eks.

køkørsel, dårlige vognbanemarkeringer, kørsel i dårligt vejr (f.eks. sne, tåge eller ekstrem regn eller direkte i solen) med mere. Hvis du ønsker flere oplysninger, finder du her linket til dokumentet.