Back

První použití zakřivených P-OLED displejů v interiéru vozidel na světě

Thumbnail

Společnost AGC oznámila, že její zakřivené krycí sklo určené pro displeje v automobilech bylo použito v luxusním SUV Cadillac, novém modelu 2021 Escalade. Výrobek AGC ze speciálního chemicky zpevněného skla Dragontrail, jehož vlastnosti byly vylepšeny dalším chemickým zpevněním, nanesením tenkého optického povlaku, dekorativním potiskem a zakřivením, byl použit jako ochranné krycí sklo pro první průmyslově vyrobené zakřivené P-OLED (Plastový OLED) displeje dodávané společností LG Electronics and LG Display, výrobcem displejů LG, který zahájil hromadnou výrobu skel P-OLED na začátku tohoto roku.

Nový Cadillac Escalade 2021 je vůbec prvním sériově vyráběným vozem, který je vybaven zakřiveným displejem P-OLED. Tento inovativně navržený displej se skládá ze tří samostatných obrazovek, které řidičům nabízejí různé druhy informací, jako jsou údaje z přístrojového panelu, z navigace a infotainmentu. Dvě zakřivená krycí skla AGC pro displeje automobilů pomáhají propojit tři obrazovky do jediného 38 palcového obřího zobrazovacího systému, který je určen pro vysoce kvalitní a progresivní design interiéru nového modelu Cadillac Escalade.

 

Díky jedinečnému designu a vyhodnocovacímu procesu AGC je zakřivené krycí sklo určené pro automobilové displeje zárukou bezpečnosti očekávané od materiálů tohoto typu a instalovaných uvnitř vozidel, zajišťuje ale i maximální pevnost a dlouhodobou tvarovou stabilitu společně s nízkým zátěžovým namáháním jak zobrazovacího panelu, tak i samotného skla, protože při jeho opracování byla použita jedinečná technologie ohýbání za tepla. Kromě toho hraje klíčovou roli při zlepšování jak velmi ostrého zobrazení, tak i snadné ovladatelnosti dotykem díky vlastním technologiím nanášení povlaků a dekorativního tisku, které jsou chráněny několika patenty.

 

V rámci své politiky řízení AGC plus se skupina AGC zavázala vytvářet produkty, které zúčastněným stranám přinášejí různé výhody. Ke společenským přínosům patří „bezpečnost“ a „pohodlí“, zatímco mezi výhody pro zákazníky se řadí „nová hodnota“ a „funkčnost“. Jakožto přední společnost s největším podílem na trhu s krycími skly pro displeje v automobilech se AGC důsledně věnuje technologickým inovacím, které jí umožňují neustále nabízet výrobky přinášející nové hodnoty a přesahující očekávání zákazníků.