Back

Vil Covid-19 ramme samkørsler og offentlig transport?

Netop som man troede, samkørsel ville ændre bymobilitet, kom coronavirussen. Ved at spore virkningerne af denne pandemi viser en ny undersøgelse fra IBM Institute for Business Value, at det vil medføre et stort skift i vores holdning til transport og vores måde at rejse på.

Mange af de 25.000 adspurgte amerikanske voksne er meget bekymrede for at dele transport. Mere end halvdelen af ​​dem, der bruger apps til samkørsel, sagde, at de nu ville stoppe med at bruge disse tjenester helt eller bruge dem mindre. Næsten en fjerdedel (24 %) sagde også, at de ikke længere ville bruge taxaer eller traditionelle biltjenester. Det ser også ud til, at offentlig transport vil lide: 20% af de almindelige bus-, metro- eller togbrugere sagde, at de ikke længere ville bruge tjenesterne, mens yderligere 28 % sagde, at de ville bruge dem mindre hyppigt.

Nylige undersøgelser i Europa viser lignende holdninger. Dette betyder, at vi kan forvente at se flere private køretøjer på vejene i den nærmeste fremtid... hvilket er godt nyt for bilglassektoren!