Back

E-brændstoffer former landskabet for bæredygtig mobilitet

Thumbnail

Forskellige emner blev rejst under den første serie af ekspertsamtaler, "Energy 4 Mobility", der fandt sted den 14. oktober i Tyskland (Nürburgring). Verdens førende handelsmesse for bilindustrien, der er organiseret af grundlæggerne af ”Automechanika”kunne ikke have fundet en bedre lanceringsplatform. Et ekspertpanel fik mulighed for at drøfte den seneste udvikling inden for vedvarende brændstoffer, også kendt som ”e-brændstoffer”, som spiller en vigtig rolle i fremtiden for miljømæssigt bæredygtig mobilitet.

Boschs direktør for bæredygtig mobilitetsstrategi, Björn Noack, mener, den største fordel ved disse e-brændstoffer ligger i deres tilpasningsevne: de kan bruges i nye og ældre køretøjer. Dette bidrager naturligvis til reducerede kuldioxidemissioner: et højdepunkt i debatten om klimaændringer. En anden fordel ved e-brændstoffer er ifølge Bastian Lehrheuer (administrerende direktør for ”The Fuel Science Center”) deres attraktive pris, uanset om deres produktionslinje er national eller international.

På trods af det løbende behov for konkrete løsninger til at nå Europas klimamål lyder og virker fremtiden for bæredygtig mobilitet og alternative brændstoffer lovende. Skulle du være interesseret i at øge din viden på dette felt, forventes den næste ”Energy 4 Mobility” i marts 2021 i Bruxelles.