Back

Een zintuiglijke ervaring op de CES in Las Vegas met de conceptauto van Wideye

Thumbnail

Met de mobiliteitsverschuiving naar autonome voertuigen wordt de noodzaak om hoogwaardige sensoren esthetisch te integreren steeds belangrijker. Sinds de oprichting in 2016 legt Wideye van AGC zich toe op het oplossen van deze uitdagingen door integratieoplossingen aan te bieden op basis van zijn unieke glas. Dit voor bijna infrarood transparante glas heeft een hoge optische kwaliteit is onmisbaar voor een probleemloze toepassing van optische sensoren, zoals LiDAR en camera's.

Dankzij de dominante positie van Wideye in de ecosystemen van autonome voertuigen kan zijn team doeltreffende samenwerkingsverbanden aangaan die gericht zijn op versnelling van de technologische ontwikkeling. Op de CES werden deze samenwerkingsverbanden gedemonstreerd met een auto met nieuwe concepten die bezoekers live konden ervaren:

  • Wideye en het Belgische bedrijf XenomatiX, een LiDAR-fabrikant die gespecialiseerd is in True Solid State LiDAR, demonstreerden de mogelijkheid om zowel LiDAR- als cameramodules achter de voorruit te plaatsen en de prestaties te garanderen door gebruik te maken van glas dat transparant is voor bijna-infraroodsignalen
  • Sensoren aan de zijkant van het voertuig om obstakels te detecteren, maken toepassingen mogelijk zoals het detecteren van parkeerruimte. Wideye integreerde in samenwerking met Sony Depthsensing Solutions de ToF-technologie (Time-of-Flight-camera). Deze sensor is naadloos geïntegreerd en kan ook worden gebruikt voor gezichtsverificatietechnologie. Op de CES konden bezoekers deze volledig functionerende integratie zelf uitproberen
  • Wideye demonstreerde verder de superieure kwaliteit van zijn glas in LiDAR-behuizingen. De samenwerking tussen Wideye en het Israëlische bedrijf Opsys Technologies is erop gericht aan de eisen van de auto-industrie te voldoen met een optimaal presterende sensor dankzij de eigenschappen van Wideye's eigen glas.

Maak hier kennis met Wideye: https://wideye.vision/