Back

EyeLights en AGC bieden geïndustrialiseerde augmented reality-functies (AR) voor een veiliger gevoel in seriegeproduceerde auto's

Thumbnail

EyeLights en AGC hebben de krachten gebundeld om geïndustrialiseerde AR-functies te bieden voor een veiliger gevoel in seriegeproduceerde auto's. De gecombineerde voorruit- en displaytechnologieën bieden een aantal voordelen, waaronder de grootste virtuele schermgrootte (550 inch) en een projectieafstand van 50 meter vanaf de chauffeur.

De technologie van AGC Automotive verandert de voorruit in een virtueel scherm en zorgt ervoor dat de informatie zelfs zichtbaar is als de chauffeur een zonnebril draagt! Het virtuele scherm wordt aangestuurd door EyeLights Operating System voor een betere rijervaring, waarbij gebruik wordt gemaakt van computervisie en AI-functies.

Dankzij deze technologie ziet de chauffeur alle informatie in zijn gezichtsveld, zodat hij zijn ogen op de weg kan houden. “We zijn ervan overtuigd dat de Augmented Reality-voorruit de volgende mens-machine-interface wordt en dat schermen in de toekomst volledig van het dashboard zullen verdwijnen. De AR-voorruittechnologie biedt een transparante, bredere en veiligere interface om het volledige Augmented Reality-potentieel in auto's te ontsluiten", zegt Romain Duflot, CEO van EyeLights.

“Veel spelers doen hun best om complexe nieuwe HUD-technologieën in de voorruit te integreren, maar zien daarbij vaak de vele specifieke optische beperkingen van de voorruit over het hoofd. AGC en EyeLights deelden dezelfde visie: een pragmatische en baanbrekende verandering teweegbrengen. We zijn nu klaar om die in massaproductie te brengen en de rijervaring te verbeteren", zegt Patrick Ayoub, Head of Automotive Sensors and Vision van AGC R&D.

De AR-voorruit werd begin januari gepresenteerd op de CES in Las Vegas, het meest invloedrijke tech-evenement ter wereld.

Bekijk hier de video: https://www.youtube.com/watch?v=CrV3dG-ep84