Back

Bio-LNG voorziet de duurzaamheidsinspanningen van Deutsche Post DHL van brandstof om CO2-neutraal te worden

Thumbnail

Op wereldschaal is de logistieke sector verantwoordelijk voor meer dan 10% van de uitstoot van broeikasgassen. In de zomer van 2021 hebben DHL Freight en Shell het startschot gegeven voor een proefproject om de levensvatbaarheid te testen van een groen alternatief voor traditionele brandstoffen in het wegvervoer. Het gebruik van drie vrachtwagens op bio-LNG (bio-Liquefied Natural Gas) van Shell, geproduceerd uit landbouwafval, voor DHL’s klant Grundfos heeft al veelbelovende resultaten opgeleverd: een vermindering van de CO2-uitstoot die alleen al in het eerste halfjaar overeenkomt met meer dan 90.000 km!

Volgens Uwe Brinks, CEO DHL Freight, investeert het bedrijf fors in de strijd voor een duurzame toekomst. Het bedrijf is ervan overtuigd dat alternatieve brandstoffen de weg kunnen vrijmaken voor decarbonisatie, samen met voortdurende verbetering en modernisering van het wagenpark en andere projecten in verband met het milieu. Tegen 2030 wil Deutsche Post DHL met groene alternatieven in 30% van de brandstofbehoeften voorzien. Ook Grundfos wordt gedreven door een positieve impact op klimaatverandering en streeft naar een halvering van hun CO2-uitstoot tegen 2025.

Voor Shell Duitsland biedt de voortdurende samenwerking met DHL en Grundfos een perfecte leerervaring en ze zijn er trots op dat ze samen de sector van het wegvervoer naar een groenere toekomst kunnen leiden. Afgelopen november begon de olie- en gasmaatschappij met de bouw van een bio-LNG-installatie in Amsterdam Westpoort (Nederland).

Het proefproject loopt sinds juni 2021 en zal nog 8 maanden duren.