Back

Het geluid van rinkelende bellen en voetstappen zou weleens essentieel kunnen zijn voor verkeersveiligheid

Thumbnail

Auto's van Ford zijn tegenwoordig uitgerust met ADAS-sensoren die de omgeving van de auto in kaart brengen en de chauffeur waarschuwen voor obstakels in de buurt (auto's, fietsers, voetgangers, enz.) door een waarschuwingstoon of visuele waarschuwing te laten horen, en zo nodig de noodrem in werking te stellen. Nu is de autofabrikant van plan om de volgende stap te zetten met chauffeurswaarschuwingen.

Ford Duitsland voert simulatortests en praktijktests uit met zijn nieuwe ‘Smart Driver Alert Technology’. Daarbij worden door geluiden na te bootsen, zoals voetstappen, het rinkelen van een fietsbel, het geluid van een voorbij rijdende auto of een naderende trein, directionele audiowaarschuwingen gegeven die de chauffeur informeren over de locatie van het obstakel. De technologie berust op hoekradarsensoren, zoals die voor BlindSpotDetection om het obstakel te lokaliseren. De nieuwe Ford-software zet de gegevens om in het juiste geluid en stuurt dat door naar de juiste luidspreker.

Tot dusver laten de proeven veelbelovende resultaten zien: in de demonstratiefase konden chauffeurs in 74% van de gevallen aan de hand van geluiden uit het echte leven het soort obstakel herkennen waarmee ze te maken hadden. Wanneer ze een normaal geluidsalarm uit de juiste luidspreker hoorden, konden ze in 70% van de gevallen de locatie ervan bepalen. Op de testbaan waarschuwde de technologie automobilisten dat een voetganger zich in de buurt van het voertuig bevond door het geluid van voetstappen uit de juiste luidspreker te laten klinken.

Het is nog niet bekend wanneer de slimme chauffeurswaarschuwingstechnologie in nieuwe Ford-auto's zal worden toegepast. Het veiligheidsvoordeel is echter duidelijk: als een chauffeur de aard en de exacte locatie van een obstakel kan inschatten, is hij beter in staat botsingen te voorkomen.