Back

De oorlog in Oekraïne vormt voor autoproducenten een nieuwe hinderpaal

Thumbnail

Net nu de zaken na de verstoringen van de afgelopen twee jaar weer leken te normaliseren, wordt de toeleveringsketen in de autosector getroffen door een nieuwe tegenslag. Tijdens de COVID-19-pandemie was de autosector een van de bedrijfstakken die flink te lijden hadden onder het tekort aan halfgeleiders. Momenteel wordt de productie verder belemmerd door het gebrek aan kabelbomen. In Europa kopen autoproducenten tot 15% van dit essentiële onderdeel in Oekraïne. Hoewel het land probeert de productie op peil te houden te midden van de voortdurende Russische aanvallen, dekt de productie bij lange na niet de vraag.

Het Ierse Aptiv en het Duitse Leoni proberen de lagere opbrengst van hun Oekraïense fabrieken op te vangen door de productie te verplaatsen naar andere landen, zoals Servië en Roemenië, en nachtdiensten in te voeren. Ook Nexans en Fujikura zijn belangrijke toeleveranciers van kabelbomen en ook zij kampen met productie-onderbrekingen in het door oorlog geteisterde land.

Kabelbomen zijn een kritiek onderdeel in het elektrisch systeem van auto’s. Autoproducenten over de hele wereld ondervinden inmiddels de gevolgen van het tekort en zijn gedwongen hun productie terug te schroeven of zelfs op te schorten. Voor de oorlog was de schatting dat er dit jaar wereldwijd 84 miljoen voertuigen van de assemblagelijn zouden rollen. In het licht van de huidige crisis zijn de vooruitzichten een stuk slechter. Inmiddels wordt uitgegaan van minder dan 82 miljoen stuks en de kans dat de aantallen van voor de covidpandemie worden gehaald, zelfs in 2023, is klein.