Back

EyeLights та AGC забезпечують можливість промислового використання технології доповненої реальності (AR) в серійних автомобілях для підвищення безпеки керування

Thumbnail

EyeLights та AGC об’єднали зусилля, щоб забезпечити можливість промислового використання технології AR у серійних автомобілях для підвищення безпеки керування. Технології, що поєднують вітрове скло з дисплеєм, пропонують кілька переваг, серед яких найбільший розмір віртуального екрана (550 дюймів) і відображення проєкції відстані на 50 метрів від водія.

Технологія AGC Automotive перетворює вітрове скло на віртуальний екран, інформацію на якому водій може бачити навіть у сонцезахисних окулярах. Віртуальний екран працює на операційній системі EyeLights, яка доповнює реальність керування за допомогою машинного зору та штучного інтелекту.

Оскільки вся інформація відображається в полі зору, ця технологія дозволяє водіям зосередити увагу на дорозі: «Ми впевнені, що вітрове скло з доповненою реальністю стане новим людино-машинним інтерфейсом і в майбутньому екрани повністю зникнуть із панелі приладів. Вітрове скло з доповненою реальністю забезпечує прозорий, ширший і безпечніший інтерфейс, який дозволяє повною мірою розкрити потенціал застосування доповненої реальності в автомобілях», — стверджує Ромен Дюфло (Romain Duflot), генеральний директор компанії EyeLights.

«Багато гравців докладають значних зусиль, намагаючись застосувати складні нові технології HUD (Head-Up Display — проєкція на лобове скло) у вітровому склі. Проте вони часто забувають про жорсткі оптичні вимоги до вітрового скла. Компанії AGC та EyeLights поділяють одну мету: реалізувати практичну інновацію, і тепер ми готові до масового виробництва цього рішення та поліпшення досвіду керування», — повідомляє Патрік Аюб (Patrick Ayoub), керівник відділу автомобільних датчиків і систем технічного зору в науково-дослідницькому підрозділі AGC.

Вітрове скло з AR представили на початку січня на виставці CES у Лас-Вегасі, найавторитетнішому технологічному заході у світі.

Дивіться відео тут: https://www.youtube.com/watch?v=CrV3dG-ep84