Back

Зараз його видно, а зараз — ні: «полюємо» на ведмедя, сидячи за кермом

Thumbnail

Той, хто дивився відомий фільм 2002 року «Особлива думка» з Томом Крузом у головній ролі, згадає вражаючі кадри з автомобілями, керованими без участі людини. Минуло майже 20 років, і ми ще не можемо, сидячи за кермом свого автомобіля, просто їхати й милуватися навколишніми пейзажами — але скоро це стане реальністю.

Деякі автовиробники готуються до випуску автомобілів із системою автономності керування 3-го рівня. Загалом такі машини їздитимуть самостійно, але людині потрібно буде перебувати за кермом на той випадок, якщо виникне потреба втрутитися в процес. Це вдосконалення стрімко наближає нас до повної автоматизації!

Наразі більшість нових автомобілів оснащені системою автономності керування 2-го рівня (часткова автономність) з адаптивним круїз-контролем і функцією допомоги руху в межах смуги, але позбавлені опції стеження за обстановкою, і саме тут на допомогу приходить людина. Страховий інститут дорожньої безпеки США (Insurance Institute of Highway Safety) опублікував результати свого дослідження, метою якого було встановити, чи звертають водії увагу на те, що відбувається навколо.

До першої групи увійшли учасники, які не мали досвіду користування системою автономності керування 2-го рівня та під час експерименту керували своїми автомобілями вручну. У другій групі були учасники, які також не мали цього досвіду, але використовували в експерименті систему 2-го рівня. До третьої групи належали водії, які знали, як керувати автомобілем з частковою автоматизацією керування. У певний момент експериментальної поїздки кожен автомобіль випереджала машина з величезним плюшевим ведмедиком, який був прив’язаний до багажника. Як виявилося, більшість учасників, які помітили ведмедика, були досвідченими користувачами системи автономності керування 2-го рівня, а група, учасники якої керували автомобілями вручну, посіла друге місце. У групі учасників, які вперше користувалися системою 2-го рівня, було найменше водіїв, які помітили цю м’яку іграшку.

Це свідчить про те, що часткова автоматизація керування допомагає водіям звертати більше уваги на те, що відбувається навколо, а не просто байдикувати за кермом.