Back

LiDAR-systeem van de nieuwe generatie voor ADAS en autonoom rijden

AGC Automotive Europe heeft de samenwerking gezocht met XenomatiX, een toonaangevend producent van solid state LiDAR-technologie (Light Detection And Ranging, LiDAR), voor de ontwikkeling van de volgende generatie geïntegreerde LiDAR-sensoren voor ADAS en autonoom rijden. Het nieuwe op de voorruit gemonteerde systeem voorziet in de behoefte van autofabrikanten aan een duurzame en betrouwbare oplossing voor de massaproductie van sterk geautomatiseerde voertuigen.

 

Het systeem maakt gebruik van de Wideye™-voorruit van AGC, die geen infrarood licht absorbeert en volledig helder zicht biedt. Het wordt gecombineerd met de solid state XenoLidar van XenomatiX, een krachtige sensor met meerdere bundels en een laag energieverbruik. Het project bevindt zich nu in de laatste gezamenlijke R&D-fase en het systeem wordt binnenkort in productie genomen.

 

CEO van AGC Automotive Europe Jean-Marc Meunier beschrijft de voordelen van deze ontwikkeling: “Wideye™ is de eerste voorruit die transparant is voor infrarood LiDAR-licht. Met Wideye™ kunnen we verschillende problemen aanpakken die autofabrikanten hebben met de integratie van LiDAR, zoals het reinigen, beschermen en efficiënt bedraden van de sensor. Dankzij deze doorbraak kunnen ze auto's op een schone en betrouwbare manier uitrusten met LiDAR.”

Bekijk de video om het met eigen ogen te zien!