Back

Geavanceerde voorruiten zijn een zegen, maar hebben ook een nadeel

Thumbnail

De voorruit is van zijn oorspronkelijke functie – passagiers beschermen tegen de elementen, zoals wind – doorontwikkeld tot een volwaardig en geavanceerd auto-onderdeel dat de inzittenden veilig van punt A naar punt B leidt dankzij een groot aantal sensoren, schermen en camerabeugels.

Maar hoe essentieel al deze baanbrekende technologieën en ADAS-functies ook mogen zijn, ze brengen onvermijdelijk hogere kosten met zich mee. Voor de productie en uitrol van moderne voorruiten zijn behalve een groot aantal kostbare hightechapparaten ook geavanceerde productielijnen nodig. En hoefde bij een vervangingsklus vroeger ‘alleen maar’ het beschadigde onderdeel te worden uitgenomen en een glimmend nieuw onderdeel te worden geplaatst, tegenwoordig moeten monteurs kalibraties uitvoeren en precieze diagnoses stellen, zodat de hightechapparatuur probleemloos functioneert.

Vooral nu de mobiliteitstransformatie zich in de auto-industrie in hoog tempo voltrekt, worden voorruiten technologisch steeds geavanceerder. Uit onderzoek blijkt dat dankzij ADAS-technologieën het aantal ongevallen afneemt en daarom worden ze door autoproducenten op grote schaal toegepast in hun modellen. Verzekeringsmaatschappijen stimuleren de groei van veiligheidsverhogende technologieën en vergoeden soms geen dure reparaties. AGC Automotive loopt altijd voorop bij glasinnovaties.

Lees meer op https://www.agc-automotive.com/en/innovation/