Back

En ændring på vej for den moderne bilindustri

Thumbnail

Efter Trumps valg og dets indvirkning på bilindustrien har tingene taget en anden drejning efter Joe Biden blev valgt til præsident. Falskt håb eller en del af en ægte politisk dagsorden? En ting er helt sikkert; den amerikanske bilindustri ser ud til at vende tilbage til tidligere miljømål, ikke kun nationalt, men også internationalt. Dette kan forklares med den nye præsidents vilje til ikke at gå på kompromis med vidtgående beslutninger i forbindelse med USA's overordnede miljøpolitik.

Disse nye ændringer har at gøre med præsidentens fornyede tilstedeværelse ved 'Paris Climate Accord' og ønsket om en nedsættelse på 28 % af drivhusemissioner inden 2025. Hvad investeringerne angår, tilbyder Biden nemlig at indsprøjte 1,7 billioner dollars i forskning til bæredygtig teknologi og 400 milliarder dollar til vedvarende energi. Dette bør også hjælpe med at boste det globale el-bilmarked, der i øjeblikket falder bagud i USA sammenlignet med andre lande som eksempelvis Storbritannien og Frankrig.

Dette kan kun begejstre den moderne bilindustri. Forhåbentlig vil USA være på niveau med andre dele af verden og nå de forventede ”grønne” mål inden 2030. Alting er muligvis stadig i planlægningsfasen, men det ser ud til at gå i den rigtige retning. Det vil tiden vise ...