Back

Wideye® by AGC: Sensortechnologie gekoppeld aan high-end design en efficiëntie

Het Wideye-project is in 2016 ontstaan en probeert sindsdien een bijdrage te leveren aan de interactieve mobiliteits- en transportsector door sensoren zowel efficiënt als esthetisch verantwoord te integreren. Als integraal onderdeel van de AGC Group en toonaangevende innovator, houdt de scale-up Wideye zich bezig met op waarde gebaseerde oplossingen voor veilige autonome mobiliteit, beter bekend als ‘360° seamless automotive GLASS integration solutions’. Betrouwbaarheid, naadloze integratie en efficiëntie zijn hierbij de kernwaarden.

Gezien de toenemende interesse van de autosector in sensortechnologie en veilige autonome voertuigen, is de marktvraag naar sensoren nog nooit zo groot geweest. Sensorintegratie is de laatste jaren dan ook van het grootste belang geworden en moet voldoen aan drie belangrijke voorwaarden: het moet effectief, inherent veilig, maar ook fraai en stijlvol zijn. Voor deze uitdaging deinsde Wideye niet terug. Sterker nog, het is met vlag en wimpel geslaagd.

Met de bedoeling om de veiligheid van mobiliteit en autorijden te verbeteren, heeft Wideye met zijn oplossing voor een gezichtsveld van 360° midden in de roos geschoten. Deze waardevolle voorziening omvat sensoren rondom de auto die een compleet zicht op de omgeving bieden, zowel dichtbij als ver. Prototypen van vijf van deze geavanceerde en innovatieve ADAS-sensoren worden gedemonstreerd tijdens het invloedrijkste tech-evenement ter wereld: CES®. De sensoren zitten in de voorruit, het dak, de B-stijl, het spatbord en de bumper.

De sensoren die op hoge posities zoals de voorruit en het dak zijn aangebracht, verbeteren naar men zegt de afstandsdetectie en omgevingswaarneming. Wat betreft obstakeldetectie doen de sensoren aan de zijkant van het voertuig en op de B-stijl precies wat ze moeten doen dankzij geavanceerde 3D-mapping en ruimtelijke detectie. Een andere positie aan de zijkant, zoals het spatbord, is ook ideaal om sensoren onzichtbaar in te verwerken, zonder het strakke design en de esthetische kenmerken van de auto aan te tasten. Dat geldt ook voor de sensoren die voor meer efficiëntie in de "traditionele" grille of de bumper zijn ondergebracht.

Concurrenten met plannen in dezelfde richting kunnen hun borst maar beter natmaken, want deze ambitieuze scale-up heeft er geen moeite mee zijn volle potentieel te benutten. Laat 2023 maar komen!