Back

AGC Glass Europe køber grøn elektricitet fra 14 Luminus-vindmøller

Den nyligt indgåede elkøbsaftale (CPPA) mellem AGC og Luminus dækker hele produktionen af 14 Luminus-vindmøller i Ciney og Dinant, og den årlige forsyning af ± 67 GWh vindenergi til AGC Glass Europe over de kommende år.

Denne langsigtede kontrakt vil yde et væsentligt bidrag til AGC Glass Europes køreplan mod CO2-neutralitet. Ved at øge andelen af vedvarende energi i det samlede energiforbrug på sine produktionsanlæg gør AGC en yderligere indsats for at gøre sin produktion af glas til bygnings-, bilindustrien og andre sektorer endnu mere bæredygtig. Takket være den vedvarende elektricitet, der vil blive købt under CPPA, vil CO2-emissionerne på dets belgiske anlæg reduceres med ± 13.000 tons om året. AGC er også afhængig af grøn elektricitet, der produceres lokalt, på sine produktionssteder. Til dette formål byggede Luminus en vindmølle på AGC's Seneffe-sted i 2021, den første i verden for glasproducenten. Det undgår udledning af 1,3k tons CO2 hvert år. Derudover har Luminus og AGC til hensigt at bygge en vindmølle på AGC-pladserne i Mol og i Zeebrugge, hvilket skulle give en yderligere reduktion på 4.000 tons CO2.

Davide Cappellino, Præsident for Architectural Glass Europe and Americas: "Vi tager endnu et stort skridt mod klimaneutralitet. Sammen med vores partner Luminus tager vi en holistisk tilgang til at bruge så meget vedvarende elektricitet som muligt som en del af AGC's køreplan til glasproduktion med lavt CO2-aftryk."