Back

Den seneste miljøvenlige løsning giver fordele, både funktionelle og miljømæssige

Finske forskere har for nylig udviklet en ligninbaseret metode, der omdanner træaffald til en bio-baseret gennemsigtig film, hvilket har skabt røre i bilindustrien. Denne gennemsigtige træbaserede belægning er en innovativ tilgang i de bæredygtige materialers verden, og kan bruges på forskellige glasoverflade, inklusive forruder. Den giver et bredt udvalg af fordele, som at begrænse mængden af dug og begrænsning af refleksion, og er samtidig et mere økovenligt alternativ til konventionelle syntetiske belægninger.

Brugen af sådanne belægninger på glas- og vindueoverflader, inklusive forruder på køretøjer, er naturligvis lovende for reduktionen af den miljøpåvirkning, der associeres med traditionelle produktionsprocesser og -materialer. Derudover flugter dette moderne fremskridt med den voksende interesse i bæredygtige materialer, inklusive i bilsektoren.

Men på trods af dets brede tilgængelighed brændes ligning ofte for at generere varme i papir- og træmassesektoren på grund af udfordringer med behandling. Derudover har forskerne endnu ikke kunnet transformere det til klar film. Hvad angår esterificeringsprocessen (reaktionen mellem en alkohol og en carboxylsyre) , var forskerholdet i stand til at forfine den ved at køre ved en lavere temperatur på 60°C og have en kortere proces. Denne teknik tillader udviklingen af farvet film og belægninger, der reducerer dug og refleksion, med en mulighed for at lave materialer med diverse strukturelle farver ved at justere belægningens tykkelse og bruge film i flere lag.

Tydeligvis har disse træbaserede fremskridt en lys fremtid foran sig..