Back

Klein Visions flyvende bil ville gøre Wright-brødrene grønne af misundelse

Vorschaubild

Tidligere på året skrev vi, hvordan taxaer i Paris forbereder sig på at erobre himlen, og at de ikke er de eneste, der løfter mobiliteten til et højere niveau. Den 28. juni gennemførte prototype 1 af AirCar fra Klein Vision, en slovakisk virksomhed, en 35-minutters flyvning fra den internationale lufthavn i Nitra til den i Bratislava og bestod sin 142. test med glans. Som navnet antyder, er dette futuristiske køretøj perfekt i sit element på himlen såvel som på jorden: ved landing kan man med et enkelt klik på en knap trække bilens vinger og hale ind, hvorefter fartøjet omdannes til en bil.

Andre forsøg på flyvende køretøjer resulterer ofte i store droner, der er i stand til at transportere passagerer og fragt, men som ikke er i stand til at køre på fast grund. Liberty PAL-V fra det hollandske firma med samme navn mestrer luften og vejen, men ligner en helikopter på hjul. Med sit slanke design og den avancerede teknik ser AirCar ud til at have det hele.

Prototype 2-modellen kan prale med betydeligt flere hestekræfter end sin forgænger samt en propel med variabel stigning og den kan nå hastigheder på op til 300 km/t. med en rækkevidde på 1.000 km. Der er stadig lang vej, før flyvende biler bliver almindelige, men du burde måske overveje at tage et flycertifikat!