Back

Den mest populære bilfarve blandt bilproducenterne er grøn!

Thumbnail

Bæredygtig mobilitet afhænger ikke kun af indførelsen af CASE-modellen (Connected, Autonomous, Shared, Electrified), men af en miljøvenlig produktionsværdikæde. De fleste bilproducenter tilslutter sig den grønne omstilling ved at udfase komponenter, der er miljøskadelige, og i stedet anvende miljøvenlige alternativer. Her er nogle af de mest bemærkelsesværdige eksempler på ikke-forurenende alternativer, som findes i personbiler i dag:

På sine fabrikker i Europa har BMW-koncernen udskiftet matlakker baseret på råolie med lakker fremstillet af biomasse. Den tyske bilproducents køreplan for at blive CO2-neutral omfatter bl.a. øget anvendelse af komponenter med lav miljøpåvirkning, f.eks. vegansk læder, naturfibre og cirkulær plast.

Mercedes Benz har et erklæret løfte om at udstyre nye biler med gennemsnitligt 40% genvundne materialer ved at øge anvendelsen af genvundet affald fra fiskegarn og plast senest i 2039. Bilproducenten løftede tidligere på året sløret for deres elbil Vision EQXX. Denne prototype præsenterede en række bæredygtige materialer, bl.a. kunstlæder fremstillet af champignon og biostålfibre til dørhåndtagene.

Den sydkoreanske bilproducent Hyundais konceptbil Seven og den nye elbil IONIQ 5 er også baseret på en lang række miljøvenlige materialer lige fra Paperlet, som er ugiftig, genanvendelig plast til interiørbeklædning, og bioresin til bambusfibre og lak baseret på planter.

SteelZero vil øge tempoet i reduceringen af stålproduktionsindustriens CO2-udledning, som udgør 7% af den samlede CO2-udledning. Volvo Cars er den første bilproducent, som har tilsluttet sig dette initiativ og forpligtet sig til at anvende 50% stål, som overholder strenge krav, senest i 2030, og udelukkende anvende fossilfrit stål senest i 2050. Det svenske bilmærkes fabrikker i Europa drives udelukkende på grøn elektricitet, og Volvo Cars er på vej til at blive CO2-neutral senest i 2040.