Back

Als u uw ogen op de weg houdt, mist u de show!

Het in Beijing gevestigde Futurus heeft lichtveldprojectietechnologie ontwikkeld waarmee het bedrijf de volgende stap zet met het head-up-display (HUD) en automobilisten een totaal nieuwe rijervaring biedt. De visie van het bedrijf wordt deze maand onthuld op de CES 2020 in Las Vegas, ’s werelds meest extravagante technologie- en innovatiebeurs.

Het draait natuurlijk allemaal om Augmented Reality (AR), de technologie waarmee lagen computergegenereerde beelden en graphics worden toegevoegd aan de echte wereld om u heen. Volgens Futurus kunnen met de combinatie van AR en HUD op de voorruit gevaren, verlichte rijbaanscheidingen en richtingen direct worden toegevoegd aan wat de chauffeur op de weg ziet. Het systeem projecteert zelfs kleine hulpavatars als personificatie van het stemassistentiesysteem in de auto.

En ook aan de passagiers is gedacht. Futurus vindt dat de voorruit ook dienst moet doen als een groot filmscherm voor de passagiers, zonder dat de chauffeur het kan zien. Futurus belooft op de CES 2020 bekend te maken met welke autofabrikanten het samenwerkt om dit nieuwe product in massaproductie te nemen.