Back

Op de CES van 2024 onthult AGC geavanceerde glasoplossingen die voor een mobiliteitsrevolutie moeten zorgen

AGC, dat al meer dan een eeuw actief is, komt met een nieuwe kijk op de toepassing van glas in auto's. Van een eenvoudige afscheiding tussen het voertuig en zijn omgeving moet het een multifunctionele interface worden. Nu de markt zich richt op het waarborgen van veiligheid in de wedloop naar autonome, zelfrijdende auto's, is er een tendens om steeds meer sensoren aan te brengen, de connectiviteit te verbeteren, het design ingrijpend te veranderen en het rijcomfort te verhogen. In overeenstemming met de markttrends, zijn in onze stand met nummer 6667 unieke, in het glas geïntegreerde oplossingen te zien, waarbij de focus ligt op 3 aspecten.

Connectiviteit:

Een innovatieve auto-antenne die esthetische kwaliteit naadloos combineert met de allerbeste connectiviteit en energie-efficiëntie. Deze vernieuwing zal voor het eerst te zien zijn op de CES 2024. Het design is toegespitst op een gemakkelijke integratie en een optimale werking en speelt daarmee in op de hedendaagse connectiviteitseisen voor voertuigen. Deze nieuwe ontwikkeling zal naar verwachting de nieuwe standaard in voertuigdesign en functionaliteit worden, een mijlpaal in de autosector. Daarnaast demonstreert AGC in samenwerking met Halo.Car, een innovatieve leverancier van zelfrijdende auto's in Las Vegas, een nieuwe oplossing waarbij gebruikgemaakt wordt van AGC's expertise met 5G-antennes. Deze elegante antenne is geschikt voor alle 5G-frequenties en creëert connectiviteitspunten rond de auto. Daarbij wordt de V2V- en V2X-communicatie verbeterd en blijven communicatiestoringen tot een minimum beperkt.

Detectie:

Terwijl marktspelers hoog gemonteerde sensoren vooral op het dak of in de voorruit proberen te integreren, onthult Wideye twee nieuwe vormen van integratie: De eerste is een heel nieuw concept om LiDAR in het dak te verwerken, in de vorm van een uniek gevormd stuk glas. Het resultaat is visueel innovatief omdat de integratie perfect is en de stroomlijn van de auto er niet onder te lijden heeft. Het concept biedt OEM-designteams nieuwe mogelijkheden en bereidt de weg om de integratie van lidar in het dak te verbeteren en de talrijke uitdagingen die zich daarbij voordoen het hoofd te bieden. De tweede vorm van integratie vindt plaats in het interieur, waarbij een lidar-sensor met een hoog gezichtsveld samen met een aantal camera's achter de voorruit gemonteerd is. Deze laatste oplossing wordt beschouwd als de toekomst voor de integratie van LIDAR. Het is een aantrekkelijk design en voldoet aan de laatste eisen wat betreft vormfactor, prestaties en betrouwbaarheid.

Comfort:

Glas is de perfecte oplossing als het erop aankomt esthetiek en functionele elementen te combineren om interieurs en cockpits te verfraaien. Dit jaar hebben we ons dekglas voor displays, een van de belangrijkste producten in de mobiliteitssector, aanzienlijk verbeterd om een doorbraak te bereiken voor nieuwe ontwikkelingen. AGC bevindt zich in de voorhoede met nieuwe en baanbrekende HMI-technologieën om displays in de cockpit te integreren, zoals projectie op de voorruit door middel van FeelInGlass® en P-Displays. Op CES 2024 laat AGC bovendien voor het eerst grote gebogen displays aan het publiek zien, met niet-reflecterende en vingerafdrukbestendige coatings. Tijdens het hele evenement kunt u uw marktprojecten bespreken met onze Reeflect® Prototyping-experts, of het nu gaat om een enkel monster of een kleine serie, om de nieuwste innovaties en technologieën in autobeglazing uit te proberen.

“Bij AGC zijn we ervan overtuigd dat glas en hoogwaardige chemische bestanddelen elk aspect van onze leefomgeving binnendringen en ons in staat stellen innovatie in alle gebieden door te voeren met onze geavanceerde technologie”, aldus Hideyuki Kurata, CTO. “Sinds de oprichting hebben we kerntechnologieën zoals materiaaltechnologie, functioneel design en productietechnologie steeds verder verfijnd. Onze geavanceerde materialen en oplossingen zijn te zien op CES. We streven ernaar innovatie door te voeren in de volgende generatie mobiliteit. We nodigen u uit het zelf te komen ervaren bij onze stand".

We staan aan stand 6667 in LVCC West Hall Vehicle Tech & Advanced Mobility. Er zijn vertegenwoordigers van AGC aanwezig om de technologieën te demonstreren en vragen te beantwoorden.