Back

Det er vigtigt at bruge de rigtige værktøjer til sikker udskiftning af forruder

Thumbnail

En række tilskadekomster er knyttet til arbejdet med at udskifte forruder: håndskader står øverst på listen med 93 %. På anden- og tredjepladsen står skulder- og rygskader, med henholdsvis 37 % og 33 %, og en undersøgelse viste, at tre ud af fire teknikere på et eller andet tidspunkt var kommet til skade, da de udskiftede en forrude.

Der er dem, der hævder, at der skal to personer til at skifte en forrude, men virksomheder stræber efter at være rentable, og i de fleste tilfælde vil investeringen i et topmoderne, professionelt værktøj bedre kunne betale sig end lønomkostningen.

En undersøgelse, der blev gennemført i Storbritannien over en 12 måneders periode, afslørede et 43 % fald i skader i forbindelse med håndtering af forruder, efter teknikerne begyndte at bruge et placeringsapparat til at løfte glasset ud og ind af køretøjerne.

En anden gamechanger i branchen er et skæreværktøj, der letter presset på skuldre, ryg og nakke og reducerer risikoen for snitsår. Selv om mange teknikere hævder, at det er meget hurtigere at bruge en koldkniv, er apparatet ved at vinde indpas og overbeviser selv de mest hårdnakkede nej-sigere.

Teknikere, der har været i branchen i mange år og har deres arbejdsrutiner, siges at være mere utilbøjelige til at ville bruge nye arbejdsmetoder. Nøglen til en holdningsændring hos dem er korrekt uddannelse og træning. Når alt kommer til alt, kan smarte håndteringsværktøjer til forruder gøre arbejdet mere sikkert, og teknikerne kan fortsætte deres karriere i længere tid.