Back

Bio-LNG sætter turbo på Deutsche Post DHL's bæredygtighedsbestræbelser på at blive CO2-neutrale

Thumbnail

Logistikindustrien er i dag ansvarlig for mere end 10% af den globale CO2-udledning. I juni 2021 gik DHL, i samarbejde Shell, i gang med et pilotprojekt sammen med Shell om at teste et grønt alternativ til traditionelle brændstoffer til landevejstransport. At betjene tre vognmænd på Shell Bio-LNG (Bio-Liquefied Natural Gas), produceret af landbrugsaffald for DHL's kunde Grundfos, har allerede vist lovende resultater: en reduktion af CO2-udledninger, der svarer til over 90.000 km alene i det første halve år!

Ifølge Uwe Brinks, CEO DHL Freight, har virksomheden investeret kraftigt i kampen for en bæredygtig fremtid. De er overbeviste om, at alternative brændstoffer kan bane vejen for dekarbonisering sammen med løbende flådeforbedringer, eftermontering og andre miljørelaterede projekter. Inden 2030 forventer Deutsche Post DHL at kunne opfylde 30% af brændstofbehovet med grønne alternativer. Grundfos er også drevet af en positiv indvirkning på klimaforandringerne og har et mål om at reducere sine CO2-udledninger med 50% i 2025.

For Shell Tyskland giver det igangværende samarbejde med DHL og Grundfos en vigtig erfaring, og de er stolte af i fællesskab at styre landevejstransporten mod en grønnere fremtid. I november sidste år begyndte olie- og gasselskabet opførelsen af et produktionsanlæg til behandling af bioLNG i Amsterdam Westpoort (Holland).

Pilotprojektet har kørt siden juni 2021 og ventes at vare i 8 måneder endnu.