Back

Inhuldiging nieuwe elektrische Volvo-vrachtwagens voor transport van AGC-glas door Lannutti

Afgelopen december arriveerde de eerste volledig elektrische vrachtwagen in de fabriek van AGC in Cuneo (Italië). Daarmee werd een innovatief project voor slimme logistiek van Volvo Trucks Italia, Lannutti Group en AGC Glass Europe volbracht.

De Italiaanse Lannutti Group - Logistics & Transports, transportpartner van AGC Glass Europe, heeft 20 elektrische vrachtwagens bij Volvo besteld voor het vervoer van glas. Dat is geweldig nieuws, omdat het AGC helpt zijn transport verder te vergroenen en te elektrificeren. Lannutti, AGC en Volvo Trucks streven er samen naar de toeleveringsketen steeds groener te maken.

Op het openingsevenement "Samen naar een duurzame samenleving", georganiseerd door AGC Cuneo Plant, in aanwezigheid van de president van de regio Piemonte, de president van de provincie Cuneo en de burgemeester van Cuneo, werd een van de twintig volledig elektrische voertuigen die Volvo aan Lannutti heeft geleverd, verwelkomd in de AGC Cuneo-fabriek. Daarmee is de omschakeling naar fossielvrij vervoer definitief ingezet.

De CEO's van Volvo Trucks Italia, Lannutti Group en Davide Cappellino (President AGC Architectural Glass Europe & Americas Company), Enrico Ceriani (VP Upstream) en Marc Foguenne (VP Sustainability) waren samen met het team van Cuneo bij deze inhuldiging aanwezig om te vieren dat het eerste 100% elektrische voertuig van het wagenpark de fabriek in Cuneo met een lading vlakglas verliet.

Het voertuig heeft een vermogen van 540 kW (660 pk) en kan met één acculading een afstand van 300 kilometer afleggen. Deze vorm van glastransport zal in de plaats treden van de dieselvrachtwagens waarmee het glas momenteel wordt vervoerd tussen de AGC-fabriek in Cuneo en de Lannutti-opslagplaatsen in de buurt van de site. Dit dagelijkse fossielvrije vervoer zal een aanzienlijk positief effect hebben op het milieu en maakt bovendien een einde aan de gebruikelijke geluidsoverlast van rijdende vrachtwagens.

AGC ziet dit als weer een belangrijke stap in zijn plan voor een CO2-vrije toekomst. Davide Cappellino, President Architectural Glass Europe & Americas van AGC, zegt hierover: "Vandaag zet AGC een belangrijke stap op de weg naar duurzame ontwikkeling, een traject dat we jaren geleden al hebben ingezet met de geleidelijke vermindering van de CO2-uitstoot en de inzet van steeds meer hernieuwbare energiebronnen, zoals de installaties voor zonne-energie en warmtekrachtkoppeling die sinds enige tijd op onze vestiging in Cuneo zijn geïnstalleerd. Wij streven naar CO2-neutraliteit tegen 2050, door zorgvuldig en systematisch te werken aan alle onderdelen van de waardeketen".  

Domenico Molina, Plant Manager van AGC Cuneo: "We zijn niet alleen getuige van de vernieuwing van een voor ons zeer waardevol partnerschap, namelijk met Lannutti, onze historische logistieke partner, maar ook van een fundamentele stap naar slim en milieuvriendelijk vervoer zonder fossiele brandstoffen".