Back

Auto, které vás varuje před deštěm, když máte otevřené střešní okno

Vzhledem k tomu, že se stále přibližujeme k éře autonomních vozidel, začíná u našich aut vstupovat do hry technologie hlubokého učení a umělá inteligence (AI). Snímače, prediktivní analytika, aplikace a ostatní inovace spojují své síly, aby byly naše automobily stále chytřejší.

Příkladem tohoto trendu je nový sportovní vůz 2019 VW Jetta GLI. Kromě standardních funkcí, jako je například dálkové zamykání dveří a lokalizace parkovacích míst, je vybaven i AI funkcí, která vás v případě, že máte stažené střešní okno, upozorní, že je předpovídán déšť.

Chytré automobily budou rovněž předpovídat chování řidiče na základě předchozích zkušeností a vašich dřívějších reakcí. Umělá inteligence bude poskytovat obrovské množství údajů – od vzdálenosti, kterou jedete, k hustotě provozu a povětrnostním podmínkám. Vaše auto bude vědět víc, než dokážete sledovat a bude funkce upravovat, aniž byste si to vůbec uvědomili. Jinými slovy, řekne vám nejen, kdy se dá do deště....ale také automaticky zatáhne střešní okno!